1. Turnul Sfatului / Piata Mare

Sibiul Medieval. Ridicat în zorii Evului Mediu Românesc, în secolul al XIII-lea, Turnul Sfatului ascunde poarta de intrare în cea de-a doua centură de fortificaţii a oraşului. Pe sub turn trece gangul care face legătura între Piaţa Mare şi Piaţa Mică, instanţe tipice burgurilor medievale.

2. Muzeul Brukenthal

Sibiul Baroc. Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România, ridicat între 1778 şi 1788 pentru a servi ca reşedinţă oficială baronului Brukenthal şi colecţiilor sale de artă.

3. Biserica Evanghelica

Sibiul Gotic. Catedrala evanghelică din Sibiu (în germană Evangelische Stadtpfarrkirche) este una dintre cele mai frumoase și impresionante clădiri gotice din Transilvania. Construită pe structura bazilicii romanice de secol al treisprezecelea, catedrala impresionează prin stilul gotic clar, desprins parcă din paginile de istorie medievală a Europei de Vest.

4. Muzeul Astra

Sibiul Etnografic. Reunind cinci complexuri etnografice, Muzeul Astra este unul dintre cele mai faimoase şi clar conturate bastioane ale tradiţiei populare româneşti. De la replici ale caselor tipice, costume şi până la Festivalul de Film, complexul Astra este o splendidă sărbătoare culturală

5. Podul Minciunilor

Sibiul Legendelor. Cel mai vechi pod din fontă din România este adăpostul celor mai frumoase legende despre sinceritatea în dragoste. Numele îi vine de la vorbele şi promisiunile goale ale băieţilor şi fetelor care îşi jurau iubire eternă dar, din păcate, aceasta se dovedea total neadevărată.

6. Turnul de aparare

Sibiul Războinic. Turnul de apărare sau Turnul Olarilor, alături de Turnul Dulgherilor şi de cel al Arghebuzierilor amintesc de un Sibiu care, în vremuri străvechi, era construit pe regulile ghildelor şi breslelor specializate. Fiecare avea în seamă producţia şi apărarea. 

7. Catedrala Ortodoxa

Sibiul Creştin. Aflată pe pe strada Mitropoliei nr. 33-35, lăcașul prezintă caracteristicile unei bazilici bizantine fiind o copie la scară redusă a Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol.

8. Biserica Romano-Catolica

Sibiul Confesional. La sfârşitul secolului XVII, odată cu trupele austriece sosite în Sibiu au venit şi reprezentanţii de seamă ai catolicismului, călugării iezuiţi. În Piaţa Mare a oraşului s-au stabilit funcţionarii şi demnitarii austrieci, care au format o mică comunitate catolică. Prezenţa lor în oraş şi manifestarea liberă a credinţei au impus construcţia unei biserici catolice aici. Aceasta a fost sfinţită în anul 1733, iar în 1739 a fost inaugurată şi mănăstirea iezuită, astazi casă parohială. Biserica se remarcă prin stilul baroc vienez timpuriu, cu exterior simplu şi interiorul bogat în elemente decorative.

9. Gradina Zoologica

Sibiul Prietenos. Cu un stejar de 600 de ani păzind calea de acces, e cea mai veche grădină zoologică a României, înfiinţată în 1929, în pădurea Dumbrava. Iniţiativa îi aparţinea inginerului Szekely căruia i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi pe când efectua lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu.

10. Statiunea Paltinis

Sibiul Turistic. Păltinişul este o opţiune interesantă pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarnă sau plimbărilor prin rezervaţia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Poţi să schiezi, să urci crestele impădurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar să admiri panorama care ţi se deschide în faţă.